De Dorpsstraat begin jaren 60 [Beeld: privé-archief Evert Zuiderent]

Amstelveen van voorheen (118)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 118 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp, begin jaren 60.

Op deze foto zijn diverse winkels te zien, zoals de boekwinkel van Gille en de kantoren van het voormalige Amstelveensch Weekblad.

Ook de kruidenierswinkel Enkabe van de dames Kapteijn, groentewinkel Westra en banketbakker Hölscher waren destijds gevestigd in de Dorpsstraat.

Oproep & Archief

Heeft u nog een oude foto of foto's van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt delen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!

Klik hier voor voorgaande publicaties in de rubriek Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.