Kastanjelaan [Privé-archief Evert Zuderent]

Amstelveen van voorheen (120)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 120 een oude foto van de Kastanjelaan, toen er nog noodgebouwen van het Hermann Wesselink College (HWC) stonden. 

Voordat het HWC gebruik maakte van de noodlokalen was het een dependance van het Christelijk Lyceum Buitenveldert.

Eind jaren '80 werd besloten op de plek van de noodgebouwen appartementen te bouwen. De appartementen onder de naam Oakpark werden begin jaren '90 opgeleverd.

Op deze foto uit het archief van verzamelaar Evert Zuiderent is linksboven zowel de Dorpskerk, als de Annakerk te zien en op de voorgrond een speeltuin met een voetbalveldje. 

Oproep & Archief

Heeft u nog een oude foto of foto's van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt delen via de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!

Klik hier voor voorgaande publicaties in de rubriek Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).