Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (121)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 121 een foto uit 1958 van de toenmalige '112-diensten'.

Van links naar rechts: een (Nieuwer-Amstel) brandweerwagen, ambulance en een politie-auto.

Op de foto uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent staan (vlnr) de heren P. van Vegte, de oprichter van de vrijwillige ambulancedienst, G.J.m. Riemslag, C.de Koning en J.Koopmans.

De foto is genomen Prins Bernhardlaan hoek Amsterdamseweg, bij het voormalige Leger des Heils-gebouw.

Oproep & Archief

Heeft u nog een oude foto of foto's van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt delen via de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!

Klik hier voor voorgaande publicaties in de rubriek Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.