Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (122)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 122 een foto van de Amstelzijde uit de jaren 20 van de vorige eeuw: het pand waar vandaag de dag restaurant Loetje is gevestigd.

Dit deel van de Amstelzijde wordt ook wel 'Buurt over Ouderkerk' genoemd, maar ligt wel degelijk op Amstelveens grondgebied.

Voorheen was in het gebouw (rechts op de foto) de beroemde horecazaak 'De Oude Prins' gevestigd. De Oude Prins bestond al in 1636 en moest in 1787 op bevel van de anti-oranje gezinde patriotten tijdelijk worden herdoopt in 'Brugzicht',  maar sinds 1912 was het weer de 'De Oude Prins' tot 2004 aan toe.

Toen werd het pand gerenoveerd, verdween 'De Oude Prins' van de gevel en zat vervolgens jarenlang restaurant Praq op de locatie, gevolgd door de horecaformule BarRestaurant. Sinds een paar jaar huist de immens populaire restaurantformule Loetje, dat aanvankelijk aan de Amstelzijde 53 was gevestigd, in dit karakteristieke pand aan de Amstelzijde 37.

Oproep & Archief

Heeft u nog een oude foto of foto's van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt delen via de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!

Klik hier voor voorgaande publicaties in de rubriek Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.