Amstelveen van voorheen (122)

Amstelveen van voorheen (122) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 122 een foto van de Amstelzijde uit de jaren 20 van de vorige eeuw: het pand waar vandaag de dag restaurant Loetje is gevestigd.

Dit deel van de Amstelzijde wordt ook wel 'Buurt over Ouderkerk' genoemd, maar ligt wel degelijk op Amstelveens grondgebied.

Voorheen was in het gebouw (rechts op de foto) de beroemde horecazaak 'De Oude Prins' gevestigd. De Oude Prins bestond al in 1636 en moest in 1787 op bevel van de anti-oranje gezinde patriotten tijdelijk worden herdoopt in 'Brugzicht',  maar sinds 1912 was het weer de 'De Oude Prins' tot 2004 aan toe.

Toen werd het pand gerenoveerd, verdween 'De Oude Prins' van de gevel en zat vervolgens jarenlang restaurant Praq op de locatie, gevolgd door de horecaformule BarRestaurant. Sinds een paar jaar huist de immens populaire restaurantformule Loetje, dat aanvankelijk aan de Amstelzijde 53 was gevestigd, in dit karakteristieke pand aan de Amstelzijde 37.

Oproep & Archief

Heeft u nog een oude foto of foto's van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt delen via de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!

Klik hier voor voorgaande publicaties in de rubriek Amstelveen van Voorheen


Reacties