Amstelveen van voorheen (124)

Amstelveen van voorheen (124) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 124 een foto van de vroegere autobusonderneming Van Poelgeest uit het Oude Dorp.

Maarten van Poelgeest begon begin jaren '20 in de vorige eeuw met een taxibedrijf in Amstelveen en startte twee jaar later een heuse autobusonderneming. Deze foto is genomen op het Dorpsplein in het Oude Dorp van Amstelveen en de passagiers zijn allen leerlingen van de nijverheidsschool, die op schoolreisje gingen.

Op 1 januari 1939 werd de busonderneming overgenomen door Maarse & Kroon te Aalsmeer, maar de naam Van Poelgeest is zoals veel Amstelveners weten, blijven bestaan als garagebedrijf voor personenauto's (BMW & Mini) en is nog steeds bij het Oude Dorp gevestigd.

Bovenstaande foto is afkomstig uit het privé-archief van verzamelaar Evert Zuiderent, die de lezers van deze rubriek bijna wekelijks trakteert op een oude prent. De familie Zuiderent wenst alle lezers vast een gelukkig nieuwjaar met onderstaand gedichtje:

Voor de laatste dagen van het jaar
veel gezelligheid met elkaar
Voor de 365 dagen die dan volgen
veel geluk en weinig zorgen.

Wij wensen jou een jaar met elke dag veel zon
en alleen maar positieve dingen als dat eens even kon.
Veel liefde,vriendschap, gezondheid en geluk
dan kan 2019 zeker niet meer stuk

Evert en Bea Zuiderent, Amstelveen

Oproep & Archief

Heeft u nog een oude foto of foto's van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt delen via de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!

 


Reacties