Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (127)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 127 een foto van het pastoriegebouw aan de Handweg, naast de inmiddels gesloopte Handwegkerk (waarvan alleen de gevel nog staat).

Deze foto stamt uit 1935 en is afkomstig uit het privé-archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent. Het betreft dus de oude pastorie van de Gereformeerde Kerk aan de Handweg 119: het is een gemeentelijk monument dat werd gebouw in 1907.

Tot 1978 woonde dominee Morgenstern in de pastorie, daarna is het pand verhuurd geweest aan een grafisch bedrijf; ook was het kerkelijk bureau van de Protestantse gemeente Amstelveen Buitenveldert er enkele jaren ondergebracht.  

Rechts op de foto is nog een stukje van de Handwegkerk te zien, waar momenteel gewerkt wordt aan het project Wonen aan de Poel. De voormalige pastorie werd op 15 maart 2011 op de gemeentelijke monumentenlijst gezet, ook 2 beukenbomen in de voortuin werden toen aangewezen als monument.

Oproep

Heeft u nog een oude foto of foto's van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt delen via de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!

Klik hier voor voorgaande afleveringen van de rubriek Amstelveen van Voorheen.

 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.