Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (129)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 129 een oude foto van de Molenweg, zoals deze er in de jaren 20 van de vorige eeuw bij lag.

Op de achtergrond is molen ‘De Dikkert’ (al jaren een befaamd restaurant) te zien, maar opmerkelijker op deze oude kaart van privé-verzamelaar Evert Zuiderent is uiteraard de sloot die vroeger aan de Molenweg lag.

Het is tachtig jaar geleden (1939) dat de sloot gedempt werd. Nadat de wijk Elsrijk en de bebouwing van de Middenpolder was gerealiseerd werd de Molenweg geasfalteerd.

Oproep

Heeft u nog een oude foto of foto's van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt delen via de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!

Klik hier voor voorgaande afleveringen van de rubriek Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws