Els de Groot-Van Wees

Amstelveen van voorheen (13)

AMSTELVEEN – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze dertiende aflevering twee foto's uit de jaren '60, van het toenmalige 'Sigarenmagazijn Van Wees' aan de Amsterdamseweg.

Van Wees was gevestigd aan de AVoorheen Van Wees Amsterdamseweg (1)msterdamseweg 181. Op het raam staat het logo van het toenmalige Nederlandse sigarenmerk 'Velasques', vernoemd naar de Spaanse kunstschilder Diego Velázquez.

Van Dun
Rechts op bovenstaande foto is nog klein een stukje van de etalage van de bij velen bekende schoenenzaak Van Dun Schoenen te zien. We kregen deze foto's van Els de Groot-van Wees, die ook een foto van het interieur meestuurde:

94 jaar
'Ook even een blik naar binnen, met daarop mijn moeder die nu bijna 94 is, ' schrijft Els. In het pand van Van Wees is vandaag de dag Bianca Combee Housing Service gevestigd.

Heb jij een oude foto van Amstelveen die je terug wil zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen!

Eerdere afleveringen gemist?
Kijk hier voor eerdere afleveringen van ‘Amstelveen van voorheen’:http://amstelveenz.nl/amstelveen-van-voorheen-afl-12/


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws