Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (131)

Amstelveen -  AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger.  In aflevering 131 een oude prentbriefkaart van de Katerstraat in de wijk Patrimonium.

Deze prentbriefkaart stamt uit 1924, niet lang nadat de oorspronkelijke woningen waren opgeleverd (dat was bijna honderd jaar geleden in 1922). Vandaag de dag ziet de Katerstraat er anders uit, want er werden begin jaren 90 nieuwe woningen gebouwd.

De Katerstraat is vernoemd naar Klaas Kater (1833-1916). Hij was een metselaar, die samen met gelijkgezinde arbeiders in 1876 het protestants-christelijk werkliedenverbond 'Patrimonium' oprichtte.

De prentbriefkaart is afkomstig uit het privé-archief van Evert Zuiderent.

Oproep

Heeft u nog een oude foto of foto's van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt delen via de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!

Klik hier voor voorgaande afleveringen van de rubriek Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.