Amstelveen van voorheen (134)

Amstelveen van voorheen (134) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen -  AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 134 een oude prentbriefkaart van de Stationsstraat in het Oude Dorp.

Deze prentbriefkaart stamt uit begin jaren 30 van de vorige eeuw. Te zien is de Stationsstraat in de richting van de Dorpsstraat; links is het oude postkantoor te zien dat werd gebouwd in 1922  en rechts het voormalige belastingkantoor van Amstelveen (Nieuwer-Amstel).

Recht vooruit is het 'Huis met de kogel'te zien, dat in 1968 werd afgebroken om doortrekking van de Stationsstraat mogelijk te maken. De afbraak van het Oude Dorp was toen in volle gang"veel historische panden gingen verloren, maar gelukkig niet alle.

Leuk detail: deze prentbriefkaart werd in 1933 verstuurd, zo is op de achterkant te zien, en wel naar 'opoe Kwast in Den Helder'. Verzamelaar Evert Zuiderent wist er uiteindelijk de hand op te leggen, waardoor de kaart weer terugkwam in Amstelveen.

Oproep

Heeft u nog een oude foto of foto's van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt delen via de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!

Klik hier voor voorgaande afleveringen van de rubriek Amstelveen van Voorheen


Reacties