Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (137)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 137 een oude foto van de Patrimoniumlaan.

In september 1949 vond hier de eerste steenlegging plaats en vanaf april1950 werden de woningen, steeds in blokjes van zes, opgeleverd.

79 woningen

Voor de bouw van dit volledige woningbouwproject in de wijk Patrimonium, 79 woningen groot, was destijds een geldlening noodzakelijk van ruim 1,1 miljoen, ofwel circa 500.000 euro. Daar kan je nu zeker wel 1 huis voor bouwen in Amstelveen.

Kaart

Th. N. Bruns en zonen waren destijds de aannemers. Deze kaart werd verstuurd in 1957 en gekocht bij de Goedkope Bazar aan de Oude Karselaan. En wat een weelde en rust destijds: kinderen konden toen heerlijk op straat spelen!

Oproep

Heeft u nog een oude foto of foto's van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt delen via de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!

Klik hier voor voorgaande afleveringen van de rubriek Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.