AmstelveenZ

Amstelveen van voorheen (139)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 139 een foto van het voormalige achterdeel van gebouw De Bajes aan de Ouderkerkerlaan 1.

Op de monumentale gevel na, waren de muren van De Bajes nog niet zo heel lang geleden volledig voorzien van graffiti. Voordat het gebouw werd omgetoverd tot visrestaurant (The WineKitchen at Sea) annex vergader- en kantoorlocatie was De Bajes jarenlang een jongerencentrum. 

De Bajes stamt uit de jaren'20 van de vorige eeuw en deed in die tijd aanvankelijk dienst als kazerne van de marechaussee. Na de Tweede Wereldoorlog was De Bajes ook een politiebureau, waarna het in de jaren '70 een jongerencentrum werd. Ook waren er diverse (maatschappelijke) instanties gevestigd.

In 2011 sloot het jongerencentrum, waar ook gesport werd, defintief. De Bajes verkeerde in dermate slechte staat dat het geheel gerenoveerd moest worden - en het achterdeel was zo slecht dat het niet meer bleek te redden; dat werd gesloopt en vervangen voor een nieuwe aanbouw. Hier kan je zien hoe De Bajes er nu uit ziet.

In aflevering 14 van deze rubriek kwam De Bajes ook aan de orde, toen met een foto uit de jaren '90, terwijl een muurschildering werd gezet (klik hier). Ook vonden we nog onderstaande foto in het archief:  

Foto's: AmstelveenZ

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 08:00

Hoe gaat het met Rens en Rachel van Hilst op Camping44? (Wij Emigreren, SBS6)

Amstelveen - AmstelveenZ verhaalde begin dit jaar over de avonturen van Rens & Rachel van Hilst, die eind 2018 Amstelveen vaarwel zwaaiden om een volledig nieuw leven op te bouwen en een boerencamping (Camping44) te beginnen in het Italiaanse Loro Piceno. Hoe gaat het nu met het gezin, dat in 2019 te zien was in de eerste aflevering van Wij Emigreren bij SBS6?

Corona Amstelveen 7 aug. 2020 17:54

Positief getest op COVID-19? Zelf je netwerk inlichten

Amstelveen – De GGD in regio Amsterdam, waar Amstelveen onder valt, gaat niet langer alle contacten van met COVID-19 besmette personen nabellen. Positief geteste Amstelveners moeten voorlopig zelf hun contacten gaan waarschuwen.

Algemeen 7 aug. 2020 11:51

AH-inzamelingsactie 'jackpot' voor Voedselbank Amstelveen

Amstelveen - De recente inzamelingactie voor de Voedselbank Amstelveen bij zeven Amstelveense Albert Heijn-filialen, is een groot succes geworden: de actie leverde liefst 240 grote dozen vol houdbare producten op.