Amstelveen van voorheen (139)

Amstelveen van voorheen (139) Foto: AmstelveenZ

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 139 een foto van het voormalige achterdeel van gebouw De Bajes aan de Ouderkerkerlaan 1.

Op de monumentale gevel na, waren de muren van De Bajes nog niet zo heel lang geleden volledig voorzien van graffiti. Voordat het gebouw werd omgetoverd tot visrestaurant (The WineKitchen at Sea) annex vergader- en kantoorlocatie was De Bajes jarenlang een jongerencentrum. 

De Bajes stamt uit de jaren'20 van de vorige eeuw en deed in die tijd aanvankelijk dienst als kazerne van de marechaussee. Na de Tweede Wereldoorlog was De Bajes ook een politiebureau, waarna het in de jaren '70 een jongerencentrum werd. Ook waren er diverse (maatschappelijke) instanties gevestigd.

In 2011 sloot het jongerencentrum, waar ook gesport werd, defintief. De Bajes verkeerde in dermate slechte staat dat het geheel gerenoveerd moest worden - en het achterdeel was zo slecht dat het niet meer bleek te redden; dat werd gesloopt en vervangen voor een nieuwe aanbouw. Hier kan je zien hoe De Bajes er nu uit ziet.

In aflevering 14 van deze rubriek kwam De Bajes ook aan de orde, toen met een foto uit de jaren '90, terwijl een muurschildering werd gezet (klik hier). Ook vonden we nog onderstaande foto in het archief:  

Foto's: AmstelveenZ

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag.


Reacties