Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (141)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 141 een foto van de wijk Keizer Karelpark, lang geleden genomen vanaf de bovenste verdieping van het Huis aan de Poel.

Zoals te zien op de prentbriefkaart (met links de Keizer Karelweg richting het Keizer Karelplein) was het destijds nog lekker rustig op de weg.

Op bijgaande foto zijn in de verte de woontorens van de Meander te zien  en vooraan zie je nog de voormalige aanleunwoningen die bij het Huis aan de Poel hoorden. Inmiddels  zijn deze vervangen voor een aanbouw van Huis aan de Poel.

Op dit deel van de Keizer Karelweg starten vanaf morgen (29 april 2019) werkzaamheden vanwege de aanleg van twee nieuwe rotondes. Eén op de kruising Keizer Karelweg/Kastanjelaan/Lindenlaan en een op het Keizer Karelplein.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.