Amstelveen van voorheen (141)

Amstelveen van voorheen (141) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 141 een foto van de wijk Keizer Karelpark, lang geleden genomen vanaf de bovenste verdieping van het Huis aan de Poel.

Zoals te zien op de prentbriefkaart (met links de Keizer Karelweg richting het Keizer Karelplein) was het destijds nog lekker rustig op de weg.

Op bijgaande foto zijn in de verte de woontorens van de Meander te zien  en vooraan zie je nog de voormalige aanleunwoningen die bij het Huis aan de Poel hoorden. Inmiddels  zijn deze vervangen voor een aanbouw van Huis aan de Poel.

Op dit deel van de Keizer Karelweg starten vanaf morgen (29 april 2019) werkzaamheden vanwege de aanleg van twee nieuwe rotondes. Eén op de kruising Keizer Karelweg/Kastanjelaan/Lindenlaan en een op het Keizer Karelplein.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag.


Reacties