Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (142)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 142 een foto uit de Tweede Wereldoorlog -  juli 1941 om precies te zien.

Wat we zien is een speciale vrachtwagen van Gemeentewerken op het terrein van de Gemeentewerf in Amstelveen (Nieuwer-Amstel). In de oorlogstijd was benzine alleen nog maar op speciale vergunningen te krijgen.

Men kon wel overschakelen op een houtgasgenerator en zo zag je al snel auto's rijden met merkwaardige pukkels aan de zijkant van de auto: dit betreft een vrachtwagen met gasgenerator.

Op de foto zien we chauffeur Siem Zuiderent aan het werk: een oom van historisch verzamelaar Evert Zuiderent, die deze foto in zijn bezit heeft.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur vandaag 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns gisteren 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.