Amstelveen van voorheen (147)

Amstelveen van voorheen (147) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 147 een foto van vandaag precies 103 jaar geleden: de intrede van de burgemeester Arie Colijn op 9 juni 1916.

In Amstelveen herinnert de Colijnweg nog aan deze burgemeester. Ook is er een monument naar hem vernoemd in het Broersepark. En restaurant Colijn in Bovenkerk is naar hem vernoemd. Het restaurant heeft hem ook beschreven als een burgemeester die belangrijk was voor Amstelveen. 

Colijn was aanvankelijk pachtboer, veehouder en graanverbouwer. Hij was lid van de Anti-Revolutionaire Partij. Klik hier (Wikipedia) voor meer informatie over Arie Colijn. Colijn was burgemeester tot en met 1932. Hij overleed op 61-jarige leeftijd onverwacht aan een hartstilstand  en werd begraven op Zorgvlied.

 

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Reacties