Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (147)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 147 een foto van vandaag precies 103 jaar geleden: de intrede van de burgemeester Arie Colijn op 9 juni 1916.

In Amstelveen herinnert de Colijnweg nog aan deze burgemeester. Ook is er een monument naar hem vernoemd in het Broersepark. En restaurant Colijn in Bovenkerk is naar hem vernoemd. Het restaurant heeft hem ook beschreven als een burgemeester die belangrijk was voor Amstelveen. 

Colijn was aanvankelijk pachtboer, veehouder en graanverbouwer. Hij was lid van de Anti-Revolutionaire Partij. Klik hier (Wikipedia) voor meer informatie over Arie Colijn. Colijn was burgemeester tot en met 1932. Hij overleed op 61-jarige leeftijd onverwacht aan een hartstilstand  en werd begraven op Zorgvlied.

 

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:45

Amstelveen valt op in onderzoek naar Toeristenbelasting

Amstelveen - Waar het mislopen van Toeristenbelasting door de coronacrisis voor veel Nederlandse gemeenten een enorme financiële aderlating blijkt, valt Amstelveen op doordat er dit jaar niet minder, maar juist meer toeristenbelasting binnen zou komen dan vorig jaar. Hoe zit dat precies?

112 vandaag 07:51

Overwerk politie door boerenprotest; inclusief nachtelijke achtervolging

Amstelveen - De politie in de regio heeft gisterenavond en afgelopen nacht aardig wat te stellen gehad met protesterende boeren die rondreden met trekkers. Eén bestuurder van een trekker weigerde vannacht te stoppen voor de politie en kon pas na een achtervolging door diverse eenheden worden staande gehouden.

Algemeen gisteren 15:45

Vernieuwde speelplaats voor Westwijk

Amstelveen - Aan de Malandolaan in Westwijk heeft wethouder Floor Gordon (Openbare Ruimte, D66) vrijdagmiddag samen met kinderen uit de buurt de compleet gerenoveerde speelplaats aldaar officieel geopend.

112 gisteren 13:34

Opvallen in een gestolen auto doe je zo

Amstelveen - De politie heeft gisterenavond twee verdachten in een gestolen wagen gearresteerd in Amstelveen Noord. De bestuurder van de auto deed allerminst zijn best om met het verdachte voertuig onder de radar van de politie te blijven.