Cultureel Centrum inde jaren 70 [Beeld: Dick Vader]

Amstelveen van voorheen (148)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 148 een foto van het voormalige Cultureel Centrum Amstelveen op Plein ’60.

Bioscoop Oscar (140 stoelen) maakte destijds onderdeel uit van het Cultureel Centrum, dat toen ook nog plek bood aan een VVV-kantoor en café-restaurant Du Theatre. Op deze plek is vandaag de dag de zogenoemde ‘cultuurstrip’ gevestigd, waar onder andere de Schouwburg, Platform C en P60 zijn gevestigd. Het gemeentebestuur heeft nu zelfs plannen voor de realisatie van een Pathé Bioscoop met 7 zalen en 1200 stoelen op deze plek

Het Cultureel Centrum opende in januari 1975 de deuren: in de openingsweek konden voorstellingen al voor een knaak (fl. 2,50) worden bezocht.

Het Cultureel Centrum werd destijds ontworpen door het Haagse architectenbureau Bleeker, in samenwerking met bureau Kho Liang le Associates, dat verantwoordelijk was voor een groot deel van de binnenhuisarchitectuur van luchthaven Schiphol.

Deze foto is gemaakt door Dick Vader die dit fraaie stukje historie met ons deelde!

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.