Cultureel Centrum inde jaren 70 [Beeld: Dick Vader]

Amstelveen van voorheen (148)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 148 een foto van het voormalige Cultureel Centrum Amstelveen op Plein ’60.

Bioscoop Oscar (140 stoelen) maakte destijds onderdeel uit van het Cultureel Centrum, dat toen ook nog plek bood aan een VVV-kantoor en café-restaurant Du Theatre. Op deze plek is vandaag de dag de zogenoemde ‘cultuurstrip’ gevestigd, waar onder andere de Schouwburg, Platform C en P60 zijn gevestigd. Het gemeentebestuur heeft nu zelfs plannen voor de realisatie van een Pathé Bioscoop met 7 zalen en 1200 stoelen op deze plek

Het Cultureel Centrum opende in januari 1975 de deuren: in de openingsweek konden voorstellingen al voor een knaak (fl. 2,50) worden bezocht.

Het Cultureel Centrum werd destijds ontworpen door het Haagse architectenbureau Bleeker, in samenwerking met bureau Kho Liang le Associates, dat verantwoordelijk was voor een groot deel van de binnenhuisarchitectuur van luchthaven Schiphol.

Deze foto is gemaakt door Dick Vader die dit fraaie stukje historie met ons deelde!

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.