Amstelveen van voorheen (148)

Amstelveen van voorheen (148) Foto: Cultureel Centrum inde jaren 70 [Beeld: Dick Vader]

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 148 een foto van het voormalige Cultureel Centrum Amstelveen op Plein ’60.

Bioscoop Oscar (140 stoelen) maakte destijds onderdeel uit van het Cultureel Centrum, dat toen ook nog plek bood aan een VVV-kantoor en café-restaurant Du Theatre. Op deze plek is vandaag de dag de zogenoemde ‘cultuurstrip’ gevestigd, waar onder andere de Schouwburg, Platform C en P60 zijn gevestigd. Het gemeentebestuur heeft nu zelfs plannen voor de realisatie van een Pathé Bioscoop met 7 zalen en 1200 stoelen op deze plek

Het Cultureel Centrum opende in januari 1975 de deuren: in de openingsweek konden voorstellingen al voor een knaak (fl. 2,50) worden bezocht.

Het Cultureel Centrum werd destijds ontworpen door het Haagse architectenbureau Bleeker, in samenwerking met bureau Kho Liang le Associates, dat verantwoordelijk was voor een groot deel van de binnenhuisarchitectuur van luchthaven Schiphol.

Deze foto is gemaakt door Dick Vader die dit fraaie stukje historie met ons deelde!

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Reacties