Amstelveen van voorheen (149)

Amstelveen van voorheen (149) Foto: Zwembad De Poeloever, gemeente Amstelveen

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 149 weer eens een foto van het voormalige zwembad De Poeloever.


- Lees verder onder deze advertentie -

Nu de gemeente bezig is met plannen voor een geheel nieuw zwembad, dat het 25-jarige zwembad De Meerkamp moet vervangen, blikken we nog even terug op dit geliefde en alweer lang geleden gesloopte buitenzwembad dat gelegen was aan de rand van de Poel.

Het zwembad is al vaker in deze rubriek (zie hier en hier) aan de orde gekomen en roept altijd veel reacties op. Veel Amstelveners hebben fantastische herinneringen aan het zwembad, dat onder andere een hoge en een lage duikplank kende, zoals op deze foto van gemeente Amstelveen is te zien.

Met het mooie weer van vandaag en de voorspellingen voor aankomende dagen zullen diverse Amstelveners met weemoed terugdenken aan dit buitenbad, ook al biedt het buitenbad van De Meerkamp natuurlijk ook heerlijke verkoeling!

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Reacties