Zwembad De Poeloever, gemeente Amstelveen

Amstelveen van voorheen (149)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 149 weer eens een foto van het voormalige zwembad De Poeloever.

Nu de gemeente bezig is met plannen voor een geheel nieuw zwembad, dat het 25-jarige zwembad De Meerkamp moet vervangen, blikken we nog even terug op dit geliefde en alweer lang geleden gesloopte buitenzwembad dat gelegen was aan de rand van de Poel.

Het zwembad is al vaker in deze rubriek (zie hier en hier) aan de orde gekomen en roept altijd veel reacties op. Veel Amstelveners hebben fantastische herinneringen aan het zwembad, dat onder andere een hoge en een lage duikplank kende, zoals op deze foto van gemeente Amstelveen is te zien.

Met het mooie weer van vandaag en de voorspellingen voor aankomende dagen zullen diverse Amstelveners met weemoed terugdenken aan dit buitenbad, ook al biedt het buitenbad van De Meerkamp natuurlijk ook heerlijke verkoeling!

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).