Parkeerautomaten Buitenplein in 1976 Dick Vader

Amstelveen van voorheen (150)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 150 een foto van de toenmalige automaten voor betaald parkeren bij Plein'60.

Deze foto werd ingestuurd door Dick Vader en stamt uit 1976. De foto is genomen voor het voormalige V&D-gebouw aan het Buitenplein. Daar mocht je destijds maximaal 2 uur parkeren als je voldoende kwartjes of guldens in de automaat gooide. Als je in het rood kwam te staan riskeerde je uiteraard een boete.

Op de automaten stond ook met rode stickers aangegeven dat betaald parkeren ook op koopavonden gold. Op koopavonden (donderdag) verzamelde Amstelveense jeugd zich in die tijd overigens graag voor het V&D-gebouw: het was een bekende hangplek.

De parkeerplekken op het Buitenplein zelf zijn al lang verdwenen.    

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Meer nieuws

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).