Amstelveen van voorheen (150)

Amstelveen van voorheen (150) Foto: Parkeerautomaten Buitenplein in 1976 Dick Vader

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 150 een foto van de toenmalige automaten voor betaald parkeren bij Plein'60.


- Lees verder onder deze advertentie -

Deze foto werd ingestuurd door Dick Vader en stamt uit 1976. De foto is genomen voor het voormalige V&D-gebouw aan het Buitenplein. Daar mocht je destijds maximaal 2 uur parkeren als je voldoende kwartjes of guldens in de automaat gooide. Als je in het rood kwam te staan riskeerde je uiteraard een boete.

Op de automaten stond ook met rode stickers aangegeven dat betaald parkeren ook op koopavonden gold. Op koopavonden (donderdag) verzamelde Amstelveense jeugd zich in die tijd overigens graag voor het V&D-gebouw: het was een bekende hangplek.

De parkeerplekken op het Buitenplein zelf zijn al lang verdwenen.    

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Reacties