Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (152)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 152 een oude prentbriefkaart van de Amstelveensche weg, nog voordat deze tot Amsterdamseweg werd benoemd.

Op de foto is rechts achterin ‘Villa Aemstelle’ te zien, dat werd opgeleverd op 11 augustus 1927. De architect van dit fraaie gebouw was Herman van der Bijl (13 juni 1900-21 juni 1985). Deze foto staat ook in het net verschenen boek ‘Van der Bijl’, een architectenfamilie in Nieuwer-Amstel’ van auteur Frans Roël.

Deze prentbriefkaart stamt uit begin jaren dertig. In 1932 werd de naam Amstelveensche weg veranderd in Amsterdamseweg.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).