Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (156)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 156 een fraai oud-straatbeeld van de Surmontstraat.

Er is geen auto op straat te zien en de bomen zijn net aangeplant.

Het betreft een asichtkaart die werd verstuurd in 1939 en is uitgeven door boekhandel Barends. De briefkaart komt uit het privéarchief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent.

De straat is vernoemd naar Claude Louis de Surmont, heer van Vlooswijk,  in 1696 Heemraad van Nieuwer-Amstel (het voormalige Amstelveen). Een Heemraad is min of meer vergelijkbaar met de functie wethouder; vroeger was de Heemraad ook het college van raadslieden dat de dijkgraaf adviseerde.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.