Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (160)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 160 een oude foto van één van de mooiere lanen van Amstelveen: de Charlotte van Montpensierlaan. 

De foto stamt uit 1939 toen de wijk Elsrijk nagenoeg af was: vrijwel de hele wijk werd nog voor 1940 gebouwd. Het stratenplan voor de wijk werd ontworpen door gemeentearchitect Jac. van der Bijl. 

De brede vijverpartij op de foto werd in 1936/37 gegraven. Een saillant detail: de persoon op de foto is waarschijnlijk de heer C.P. Broerse, naar wie het Broersepark is vernoemd.

Oproep

Heeft u wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die u graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.