Het KLM-gebouw in 1976. [Beeld: Dick Vader]

Amstelveen van voorheen (162)

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 162 een oude foto van het KLM-gebouw uit 1976.

Deze foto is genomen vanuit het Amsterdamse bos (fietspad langs De Oeverlanden) en gemaakt door Dick Vader. De foto is nog van voor de periode dat er een etage bovenop het gebouw kwam tijdens en grootscheepse renovatie eind jaren 80.

Trots van Amstelveen

Het KLM-gebouw, ontworpen door Rein Fledderus en officieel geopend in 1971, wordt ook wel gezien als de trots van Amstelveen, want onze gemeente had zeker in de groeijaren veel te danken aan de werkgelegenheid die KLM met zich voortbracht.

KLM vertrekt

Inmiddels heeft KLM te kennen gegeven Amstelveen in 2024 te verlaten en te verruilen voor een nieuw hoofdkantoor op Schiphol-Oost (op steenworp afstand van Amstelveen). Momenteel wordt uitgezocht of het KLM-gebouw een monumentenstatus waard is.

Japanse gemeenschap

Aan de linkerkant op bijgaande foto, de bomen zijn inmiddels een stuk hoger, ligt nu het kersenbloesempark. Dat kersenbloesempark kreeg vorm toen Amstelveen in het jaar 2000 400 kersenbomen kreeg geschonken door de Japanse gemeenschap.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.