Amstelveen van voorheen (162)

Amstelveen van voorheen (162) Foto: Het KLM-gebouw in 1976. [Beeld: Dick Vader]

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 162 een oude foto van het KLM-gebouw uit 1976.


- Lees verder onder deze advertentie -

Deze foto is genomen vanuit het Amsterdamse bos (fietspad langs De Oeverlanden) en gemaakt door Dick Vader. De foto is nog van voor de periode dat er een etage bovenop het gebouw kwam tijdens en grootscheepse renovatie eind jaren 80.

Trots van Amstelveen

Het KLM-gebouw, ontworpen door Rein Fledderus en officieel geopend in 1971, wordt ook wel gezien als de trots van Amstelveen, want onze gemeente had zeker in de groeijaren veel te danken aan de werkgelegenheid die KLM met zich voortbracht.

KLM vertrekt

Inmiddels heeft KLM te kennen gegeven Amstelveen in 2024 te verlaten en te verruilen voor een nieuw hoofdkantoor op Schiphol-Oost (op steenworp afstand van Amstelveen). Momenteel wordt uitgezocht of het KLM-gebouw een monumentenstatus waard is.

Japanse gemeenschap

Aan de linkerkant op bijgaande foto, de bomen zijn inmiddels een stuk hoger, ligt nu het kersenbloesempark. Dat kersenbloesempark kreeg vorm toen Amstelveen in het jaar 2000 400 kersenbomen kreeg geschonken door de Japanse gemeenschap.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Reacties