Het KLM-gebouw in 1976. [Beeld: Dick Vader]

Amstelveen van voorheen (162)

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 162 een oude foto van het KLM-gebouw uit 1976.

Deze foto is genomen vanuit het Amsterdamse bos (fietspad langs De Oeverlanden) en gemaakt door Dick Vader. De foto is nog van voor de periode dat er een etage bovenop het gebouw kwam tijdens en grootscheepse renovatie eind jaren 80.

Trots van Amstelveen

Het KLM-gebouw, ontworpen door Rein Fledderus en officieel geopend in 1971, wordt ook wel gezien als de trots van Amstelveen, want onze gemeente had zeker in de groeijaren veel te danken aan de werkgelegenheid die KLM met zich voortbracht.

KLM vertrekt

Inmiddels heeft KLM te kennen gegeven Amstelveen in 2024 te verlaten en te verruilen voor een nieuw hoofdkantoor op Schiphol-Oost (op steenworp afstand van Amstelveen). Momenteel wordt uitgezocht of het KLM-gebouw een monumentenstatus waard is.

Japanse gemeenschap

Aan de linkerkant op bijgaande foto, de bomen zijn inmiddels een stuk hoger, ligt nu het kersenbloesempark. Dat kersenbloesempark kreeg vorm toen Amstelveen in het jaar 2000 400 kersenbomen kreeg geschonken door de Japanse gemeenschap.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Meer nieuws

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek gisteren 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer 29 mei 2020 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.