Amstelveen van voorheen (163)

Amstelveen van voorheen (163) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 163 een oude foto uit 1927 van de eerste bus die Amstelveen (ofwel Nieuwer-Amstel) met Schiphol verbond.

Wat we zien op bijgaande foto uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent is een fraaie open bus van de ‘Eerste Amstelveense Autobus-Onderneming M. (Maarten) van Poelgeest’; de voorloper van het huidige BMW & Mini Van Poelgeest.

De bovenstaande bus, de foto is genomen in de zomer van 1927, reed elk heel uur van en naar Amsterdam (Vondelpark) en elk half uur van en naar Schiphol. De garage en het kantoor van Van Poelgeest in Amstelveen was destijds telefonisch te bereiken onder telefoonummer 10 en had ook een speciaal nachtnummer: 40. De onderneming had meerdere bussen.

Het garagebedrijf Van Poelgeest is sinds 1 april 1952 BMW-dealer en zat vroeger midden in het Oude Dorp; het garagebedrijf was ook voorzien van een tankstation. Op die plek werden later woningen (Tempelhof) gebouwd. Van Poelgeest bouwt momenteel een nieuw pand annex showroom langs de A9.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Reacties