Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (163)

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 163 een oude foto uit 1927 van de eerste bus die Amstelveen (ofwel Nieuwer-Amstel) met Schiphol verbond.

Wat we zien op bijgaande foto uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent is een fraaie open bus van de ‘Eerste Amstelveense Autobus-Onderneming M. (Maarten) van Poelgeest’; de voorloper van het huidige BMW & Mini Van Poelgeest.

De bovenstaande bus, de foto is genomen in de zomer van 1927, reed elk heel uur van en naar Amsterdam (Vondelpark) en elk half uur van en naar Schiphol. De garage en het kantoor van Van Poelgeest in Amstelveen was destijds telefonisch te bereiken onder telefoonummer 10 en had ook een speciaal nachtnummer: 40. De onderneming had meerdere bussen.

Het garagebedrijf Van Poelgeest is sinds 1 april 1952 BMW-dealer en zat vroeger midden in het Oude Dorp; het garagebedrijf was ook voorzien van een tankstation. Op die plek werden later woningen (Tempelhof) gebouwd. Van Poelgeest bouwt momenteel een nieuw pand annex showroom langs de A9.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen 28 mei 2020 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.