Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (163)

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 163 een oude foto uit 1927 van de eerste bus die Amstelveen (ofwel Nieuwer-Amstel) met Schiphol verbond.

Wat we zien op bijgaande foto uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent is een fraaie open bus van de ‘Eerste Amstelveense Autobus-Onderneming M. (Maarten) van Poelgeest’; de voorloper van het huidige BMW & Mini Van Poelgeest.

De bovenstaande bus, de foto is genomen in de zomer van 1927, reed elk heel uur van en naar Amsterdam (Vondelpark) en elk half uur van en naar Schiphol. De garage en het kantoor van Van Poelgeest in Amstelveen was destijds telefonisch te bereiken onder telefoonummer 10 en had ook een speciaal nachtnummer: 40. De onderneming had meerdere bussen.

Het garagebedrijf Van Poelgeest is sinds 1 april 1952 BMW-dealer en zat vroeger midden in het Oude Dorp; het garagebedrijf was ook voorzien van een tankstation. Op die plek werden later woningen (Tempelhof) gebouwd. Van Poelgeest bouwt momenteel een nieuw pand annex showroom langs de A9.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:00

Stuur in: het leukste huisdier van Amstelveen!

Amstelveen – In aanloop naar Dierendag (4 oktober) is AmstelveenZ.nl op zoek naar het leukste huisdier van Amstelveen! Stuur je foto of filmpje van jouw favoriete huisdier(en) in via de Instagram of Facebookpagina van @AmstelveenZ en maak kans op een waardebon van 50 euro van Van Noord Dierenvoeders!

Algemeen vandaag 16:33

Amstelveen deelt uit: gratis compost, zaadmatten, waardebonnen en meer

Amstelveen – Gemeente Amstelveen pakt flink uit tijdens de aankomende Nationale Klimaatweken met diverse acties. Op 10 oktober wordt gestart met een uitdeelactie van gratis compost, later in de maand krijgen inwoners van Westwijk bij wijze van proef de kans om gratis tegels uit hun tuin op te laten halen door een gemeentelijke tegelservice en ook worden nog gratis cadeaubonnen ter waarde van 44 euro verstrekt.

Evenementen & Activiteiten vandaag 14:23

Winnaar voor de film Jackie en Oopjen

Amstelveen - AmstelveenZ verlootte in samenwerking met Cinema Amstelveen 2 kaartjes voor de film 'Jackie en Oopjen' op 11 oktober 2020 om 11:00 uur. De winnaar is bekend!

Kunst & Cultuur vandaag 13:24

Onrust in Amstelveense cultuursector: 'Gelijke monniken, gelijke kappen'

Amstelveen - In de Amstelveense cultuursector heerst verbazing en onbegrip dat tot dusver alleen uitzonderingen zijn gemaakt op de corona-maatregelen (max. 30 personen) bij tien Amsterdamse culturele instellingen in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Amstelveens wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wil opheldering.

Kunst & Cultuur vandaag 13:00

Kunsteducatie, juist nú

Júlia dos Santos Baptista weet als geen ander hoe belangrijk kunsteducatie is. De gedreven kunstenares geeft les in Beeldende Vorming op verschillende basisscholen in Brazilië en Amstelveen. In de herfstvakantie organiseert zij een nieuwe editie van haar Mini Art Masterclass in samenwerking met bewegingsdocent en storyteller Annet Breure. Beide hebben internationale werk- en kunsteducatie ervaring.

Kunst & Cultuur vandaag 12:08

Corona zet streep door Open Ateliers Amstelveen op 3 & 4 oktober (Atelierroute)

Amstelveen - De organisatie van de Open Ateliers 2020 (Atelierroute) in Amstelveen heeft op het laatste moment moeten besluiten het evenement, dat aankomend weekeinde (3 & 4 oktober) stond gepland,volledig af te blazen. De organisatie kan de veiligheid van de kunstenaars en bezoekers onvoldoende waarborgen, nu de corona-maatregelen zijn aangescherpt.