Amstelveen van voorheen (165)

Amstelveen van voorheen (165) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 165 een oude foto van de Pastoor Meijnemalaan in de wijk Keizer Karelpark.

Nu is de Pastoor Meijnemalaan misschien niet de bekendste straat van Amstelveen (de laan ligt tussen de Pieronlaan en de Parmentierlaan), maar het is natuurlijk een fraai plaatje - met alle rust van toen. De bakstenen die de huizen op deze foto sieren zie je vandaag de dag niet meer terug: de huizen in de laan zijn namelijk jaren geleden voorzien van speciaal stucwerk. 

Annaparochie

De Pastoor Meijnemalaan is vernoemd naar de stichter van de Annaparochie. Die parochie werd in 1924 opgericht. Van 1928 tot in 2011 hield de parochie diensten in de Annakerk. Nu is de kerk onder de naam ANNA een grote ontmoetingsplek voor Amstelveners met events, muziek en tentoonstellingen. ANNA's blikvanger is de brouwerij van de Naeckte Brouwers, waar ambachtelijke bieren vers worden gebrouwen.

Pastoor Meijnema overleed in 1933.

Oproep

Weet jij meer over de Pastoor Meinemalaan? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding (indien gewenst). 


Reacties