Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (165)

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 165 een oude foto van de Pastoor Meijnemalaan in de wijk Keizer Karelpark.

Nu is de Pastoor Meijnemalaan misschien niet de bekendste straat van Amstelveen (de laan ligt tussen de Pieronlaan en de Parmentierlaan), maar het is natuurlijk een fraai plaatje - met alle rust van toen. De bakstenen die de huizen op deze foto sieren zie je vandaag de dag niet meer terug: de huizen in de laan zijn namelijk jaren geleden voorzien van speciaal stucwerk. 

Annaparochie

De Pastoor Meijnemalaan is vernoemd naar de stichter van de Annaparochie. Die parochie werd in 1924 opgericht. Van 1928 tot in 2011 hield de parochie diensten in de Annakerk. Nu is de kerk onder de naam ANNA een grote ontmoetingsplek voor Amstelveners met events, muziek en tentoonstellingen. ANNA's blikvanger is de brouwerij van de Naeckte Brouwers, waar ambachtelijke bieren vers worden gebrouwen.

Pastoor Meijnema overleed in 1933.

Oproep

Weet jij meer over de Pastoor Meinemalaan? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding (indien gewenst). 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen 28 mei 2020 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.