Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (165)

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 165 een oude foto van de Pastoor Meijnemalaan in de wijk Keizer Karelpark.

Nu is de Pastoor Meijnemalaan misschien niet de bekendste straat van Amstelveen (de laan ligt tussen de Pieronlaan en de Parmentierlaan), maar het is natuurlijk een fraai plaatje - met alle rust van toen. De bakstenen die de huizen op deze foto sieren zie je vandaag de dag niet meer terug: de huizen in de laan zijn namelijk jaren geleden voorzien van speciaal stucwerk. 

Annaparochie

De Pastoor Meijnemalaan is vernoemd naar de stichter van de Annaparochie. Die parochie werd in 1924 opgericht. Van 1928 tot in 2011 hield de parochie diensten in de Annakerk. Nu is de kerk onder de naam ANNA een grote ontmoetingsplek voor Amstelveners met events, muziek en tentoonstellingen. ANNA's blikvanger is de brouwerij van de Naeckte Brouwers, waar ambachtelijke bieren vers worden gebrouwen.

Pastoor Meijnema overleed in 1933.

Oproep

Weet jij meer over de Pastoor Meinemalaan? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding (indien gewenst). 


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 19:49

Proef Vietnam in nieuwe delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Het Kostverlorenhof is alweer enige tijd een parel rijker: MayVy. Een kleurrijke winkel met heerlijke producten uit Vietnam en Zuid-Oost Azië. Eigenaresse Willow Le vertelt waarom ze haar carrière als data specialist in de E-commerce stopzette om haar passie te volgen: lekker eten! Als Vietnamese is eten onderdeel van haar levensstijl. En juist dat wil ze het Amstelveense publiek laten proeven.

Wonen gisteren 16:31

1700 woningen in Amstelveen hebben geen bewoner (of stiekem toch wel)

Amstelveen - In onderzoek naar mogelijk criminele praktijken in leegstaande Amstelveense panden is gebleken dat er begin september dit jaar 1700 woningen bekend waren bij de gemeente waar langer dan 6 maanden niemand stond ingeschreven volgens de Basisregistratie Personen (BRP).