Privé-archief Evert Zuiderent / Uitg. Klarenbeek

Amstelveen van voorheen (169)

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 169 een 118 jaar oude foto van de Ouderkerkerlaan.

Op deze prentbriefkaart uit 1901 is de destijds belangrijke los-en laadplaats van Van Wier aan de Ouderkerkerlaan (richting Oude Dorp) te zien.

Jan van Wier

De Ringvaart van de Bovenkerkerpolder vormde tot 1930 een belangrijke aanvoerroute voor vrachtschepen, die op deze kade hun lading konden lossen. Rechts het huisje van beurtschipper Jan van Wier.

Huis met de kogel

Aan het einde van de Ouderkerkerlaan is in de verte ‘het huis met de kogel’ te zien. Eeuwig zonde: het huis werd in 1968 afgebroken tijdens de vernieuwingsdriften van het toenmalig gemeentebestuur. In het Oude Dorp zijn destijds veel historische panden verloren gegaan.

Oude raadhuis

Links op bovenstaande foto - van uitgever H. Klarenbeek -  is het oude gemeentehuis van Amstelveen te zien, dat wel bewaard bleef maar geheel opnieuw werd opgetrokken.

Oproep

Weet jij meer van deze tijd? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag,, uiteraard met naamsvermelding (indien gewenst). 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.