Amstelveen van voorheen (169)

Amstelveen van voorheen (169) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent / Uitg. Klarenbeek

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 169 een 118 jaar oude foto van de Ouderkerkerlaan.


- Lees verder onder deze advertentie -

Op deze prentbriefkaart uit 1901 is de destijds belangrijke los-en laadplaats van Van Wier aan de Ouderkerkerlaan (richting Oude Dorp) te zien.

Jan van Wier

De Ringvaart van de Bovenkerkerpolder vormde tot 1930 een belangrijke aanvoerroute voor vrachtschepen, die op deze kade hun lading konden lossen. Rechts het huisje van beurtschipper Jan van Wier.

Huis met de kogel

Aan het einde van de Ouderkerkerlaan is in de verte ‘het huis met de kogel’ te zien. Eeuwig zonde: het huis werd in 1968 afgebroken tijdens de vernieuwingsdriften van het toenmalig gemeentebestuur. In het Oude Dorp zijn destijds veel historische panden verloren gegaan.

Oude raadhuis

Links op bovenstaande foto - van uitgever H. Klarenbeek -  is het oude gemeentehuis van Amstelveen te zien, dat wel bewaard bleef maar geheel opnieuw werd opgetrokken.

Oproep

Weet jij meer van deze tijd? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag,, uiteraard met naamsvermelding (indien gewenst). 


Reacties