Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (170)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 170 een oude foto van de ‘wereldberoemde’ Amstelveense kaasboerderij Clara Maria aan de Bovenkerkerweg.

Clara Maria bestaat al ruim 170 jaar en wordt ook wel ‘Het best bewaarde geheim uit de polder’ genoemd. Vroeger stond de locatie bekend als 'Poel en Polderzicht’.

Clara Maria is al jaren een gewaardeerde toeristische trekpleister: heel veel toeristen uit het buitenland brengen een bezoek aan de kaasboerderij annex klompenmakerij, die op Tripadvisor door bijna driekwart van de mensen met 5 sterren (uitstekend) wordt beoordeeld.

De boerderij, een gemeentelijk monument, neemt ook een plek in het boek ‘De monumenten van Amstelveen’ van Pim Smit en Bert van Dijck.

Oproep

Weet jij meer over de geschiedenis van Clara Maria? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding (indien gewenst). 


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.