Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (172)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 172 een oude prentbriefkaart van café-restaurant Paardenburg, al jaren bekend als Brasserie Paardenburg.

Paardenburg bestaat al sinds 1694 (!) en ontvangt dus al 325 jaar gasten voor een drankje of een hapje. Deze fraaie briefkaart stamt uit 1910 en is afkomstig uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent.

Veranda 

Op deze foto is nog de kenmerkende veranda te zien, die eind jaren ’60 van de vorige eeuw werd vervangen voor een serre. In deze serre liggen vandaag de dag nog altijd  de originele klinkers van de veranda die in 1898 werd aangelegd.

Op het origineel van deze briefkaart staat de plaatsnaam Ouderkerk aan de Amstel, maar de Amstelzijde behoort toch echt tot gemeente Amstelveen (destijds Nieuwer-Amstel), hoewel veel mensen het steevast als Ouderkerk zien vanwege de ligging aan de Amstel tegen Ouderkerk aan.

Historie

Paardenburg heeft een zeer rijke historie en kent een hele trits bekende eigenaren zoals Ton Fagel, Herman den Blijker (die begon er zijn tv-carrière) en ook de HME Group waar Ron Blaauw destijds culinair directeur was, bezat de brasserie in het verleden.

Nieuwe eigenaar 

Gijs Numan is nu de nieuwe eigenaar van Brasserie Paardenburg: hij heeft het restaurant opnieuw onder handen genomen. Het etablissement kent een fraaie Parijse serre, een intieme bar en de originele J.C. Braakensiekzaal met een dikke knipoog naar het staartje van de Gouden Eeuw, waarin Paardenburg werd gesticht. De keuken is klassiek Frans met topkwaliteit brasseriegerechten, bereid door professionals: je kunt er heerlijk eten en drinken.

Weet jij meer?

Weet jij meer over de geschiedenis van Paardenburg en/of de Amstelzijde? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

Oproep: stuur oude foto's in

Heb jij wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.


Meer nieuws

Advertorial Algemeen vandaag 15:27

MayVy verrast winnares met heerlijk diner

Amstelveen - Eigenaresse Willow Le startte delicatessenzaak MayVy vanwege haar passie voor Aziatisch eten. Middels de social media campagne #MeandMayVy wilde ze haar producten onder de aandacht brengen. Haar doel om een community te creëren is gelukt. De online post met de meeste likes is bekend en graag verrast ze winnares Justine met een heerlijk diner voor 4 personen. 

Algemeen vandaag 10:05

Geef een boek cadeau: ‘Brief voor de koning’ voor leerlingen Groep 8

Amstelveen Kinderburgemeester Elina en wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66) hebben samen het startsignaal gegeven voor  de campagne ‘Geef een boek cadeau’ , door op basisscholen Palet Zuid en Piet Hein het boek ‘Brief voor de koning’ van Tonke Dragt uit te delen aan groep acht.

Algemeen gisteren 14:53

Conflictscheidingen Amstelveense ouders: gemeente biedt hulp

Amstelveen - Om schade bij kinderen door scheidingen van ouders zoveel mogelijk te voorkomen dan wel te beperken probeert gemeente Amstelveen zogenoemde conflictscheidingen cq. vechtscheidingen bij Amstelveense ouders zoveel mogelijk te voorkomen met diverse soorten hulp en voorlichting.