Privé-archief Evert Zuiderent.

Amstelveen van voorheen (173)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 173 een oude briefkaart van Winkelcentrum Amstelveen (Plein ’60).

Plein 1960 (Binnenhof) was het eerste echte winkelcentrum van Nederland en was voor die tijd hypermodern. Het werd geopend op 16 november 1961 door burgemeester Rijnders en zijn echtgenote.

Het centrum was van meet af aan een groot succes. Door de verscheidenheid aan winkels, de grote parkeergelegenheid, de uitstekende opzet met veel Amstelveense winkeliers, voetgangerspleinen en overdekte straatjes en de goede bereikbaarheid vielen in de smaak.

Deze kaart is afkomstig uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent. Hij verlangt nog wel eens terug naar het oude winkelcentrum: ‘In de afgelopen 60 jaar is er veel veranderd, niet altijd ten goede. Van de Amstelveense winkeliers zijn er nog maar een paar over. Jammer,’ aldus Zuiderent.

Weet jij meer?

Weet jij nog welke winkels destijds op het winkelcentrum zaten? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

Oproep: stuur oude foto's in

Heb jij wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.