Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (174)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 174 een oud straatbeeld van de Willem van Beijerenlaan in Amstelveen Noord.

De Willem van Beijerenlaan ligt in de wijk Randwijck en het was vroeger, zoals de foto toont, een stukje rustiger in deze straat dan vandaag de dag: er is geen auto te bekennen. In de loop der jaren is een flink deel van het trottoir afgesnoept om parkeerplaatsen te creëren.

De fotograaf heeft deze foto genomen van de Koen van Oosterwijkstraat, in de diepte zijn de (fraaie) woningen van de Randwijcklaan te zien.

In deze laan huisvest een echt Amstelveens familiebedrijf: loodgietersbedrijf J.W.F. Born, op nummer 30.

Weet jij meer?

Weet jij meer over deze laan of over winkels en bedrijven die vroeger in Randwijck zaten? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

Oproep: stuur oude foto's in

Heb jij wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Evert en Bea Zuiderent, hofleveranciers van deze rubriek, wensen alle lezers van AmstelveenZ.nl prettige kerstdagen en een gezond en gelukkig 2020!


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.