Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (175)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 175 een prentbriefkaart van de Amsterdamseweg in 1960.

De Amsterdamseweg is vandaag de dag natuurlijk nog altijd een heel gezellige straat waar nog veel (Amstelveense) winkeliers zitten.

Op deze bijna 60 jaar oude foto is de weg nog belegd met klinkers. Helemaal rechts op de prentbriefkaart is een deel van het huis en werkplaats van het Amstelveense aannemingsbedrijf De Jong te zien, dat nu plaats biedt aan Enjoy Learning centrum (De Jong verkaste in 1960 naar de Oude Karselaan even verder op).

In het karakteristieke pand links daarnaast zitten nu de populaire en hooggewaardeerde kapsalon Salon Strak en Elektrabedrijf Zelhorst. Weer links daarnaast, in het midden van de prentbriefkaart, de welbekende Slagerij Stronkhorst die nog altijd floreert aan de Amsterdamseweg en te boek staat als een van de beste ambachtelijke slagers van Amstelveen en omstreken. 

Weet jij meer?

Weet jij meer over de Amsterdamseweg van vroeger? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

Oproep: stuur oude foto's in

Heb jij wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Evert en Bea Zuiderent, hofleveranciers van deze rubriek, wensen alle lezers van AmstelveenZ.nl een gezond en gelukkig 2020!

 


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.