Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (175)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 175 een prentbriefkaart van de Amsterdamseweg in 1960.

De Amsterdamseweg is vandaag de dag natuurlijk nog altijd een heel gezellige straat waar nog veel (Amstelveense) winkeliers zitten.

Op deze bijna 60 jaar oude foto is de weg nog belegd met klinkers. Helemaal rechts op de prentbriefkaart is een deel van het huis en werkplaats van het Amstelveense aannemingsbedrijf De Jong te zien, dat nu plaats biedt aan Enjoy Learning centrum (De Jong verkaste in 1960 naar de Oude Karselaan even verder op).

In het karakteristieke pand links daarnaast zitten nu de populaire en hooggewaardeerde kapsalon Salon Strak en Elektrabedrijf Zelhorst. Weer links daarnaast, in het midden van de prentbriefkaart, de welbekende Slagerij Stronkhorst die nog altijd floreert aan de Amsterdamseweg en te boek staat als een van de beste ambachtelijke slagers van Amstelveen en omstreken. 

Weet jij meer?

Weet jij meer over de Amsterdamseweg van vroeger? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

Oproep: stuur oude foto's in

Heb jij wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Evert en Bea Zuiderent, hofleveranciers van deze rubriek, wensen alle lezers van AmstelveenZ.nl een gezond en gelukkig 2020!

 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.