Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (178)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 178 een oude prentbriefkaart uit Bovenkerk, met in de achtergrond de fraaie voormalige Aloysiusschool (met op het dak het torentje).

De foto is genomen vanuit de Pastoor J.W. Brouwerlsaan met het zicht op de Dr. H. Poelslaan, omstreeks 1955.

Rechts op de foto is ook nog  de toren van de  St. Urbanuskerk te zien. De Poelslaan is vernoemd naar Mgr. Dr. Hendricus Andreas Poels  (1868-1948); hij was sociaal voorman, hoofdaalmoezenier, pionier en leider van de RK sociale beweging in de Limburgse mijnstreek. 

Weet jij meer?

Weet jij meer over Bovenkerk van vroeger? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZKlik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

Oproep: oude foto's welkom

Heb jij wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.