Prive-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (179)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 179 een fraaie, oude kleurenprentbriefkaart van een rijtje bijzondere woningen aan de Amstedlijk Zuid, nabij de brug met Ouderkerk.

Het zijn nog altijd karakteristieke en sfeervolle (maar niet al te grote) woningen, die vandaag de dag tot het beschermd dorpsgezicht 'Buurt over Ouderkerk' behoren.

De huizen liggen pal bij de Amstelbrug en stammen uit 1910. Ze werden gebouwd in opdracht van Casper Hendrik Schneider, een Amstelveense grondeigenaar. Ze werden gebouwd als arbeidershuisjes, zoals er meer zijn langs de Amsteldijk.

De voorgevels van de huizen waren destijds voorzien van luiken en schuiframen. Ook was er vroeger een toegangspoort die op deze briefkaart nog net te zien is (achter het rijtje bomen). 

Klik hier om te kijken hoe het er vandaag de dag uitziet!

Weet jij meer?

Weet jij meer over deze woningen? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ.
En Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

Oproep: oude foto's welkom

Heb jij wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.