Privearchief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (180)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 180 een mooie foto van de vroeger zeer bekende schoenenzaak Van Dun op de Amsterdamseweg 183.

Veel Amstelveners kochten in het verleden bij Van Dun hun schoenen. De winkel stond bekend om de goede service en kwaliteit en je kon er ook je schoenen laten repareren. Een bekende slogan was 'Met van Dun schoenen bent u dik tevreden'.

Van Dun heeft ook jarenlang in het Binnenhof (Plein'60/Stadshart) gezeten. In de zomer van 2011 sloot Van Dun daar haar deuren en verhuisde naar winkelcentrum Groenhof. In 2015 stopte Van Dun definitief en kwam er aan het bekende Amstelveense familiebedrijf een einde.

Weet jij meer?

Kan jij je Van Dun nog herinneren? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ.
En Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

Oproep: oude foto's welkom
Heb jij wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.