Archief Gemeente Amstelveen [E.Verheijen]

Amstelveen van voorheen (181)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 181 gaan we - op deze stormachtige dag - terug naar 1976 toen tijdens een zware storm het dak van de Annakerk eraf waaide.

De foto is afkomstig uit het archief van gemeente Amstelveen. De storm in 1976 was een hevige (klik hier voor meer informatie) en veroorzaakte veel schade in grote delen van het land.

Door de dakschade kon de Annakerk destijds tijdelijk niet gebruikt worden en moesten kerkgangers uitwijken naar de Hervormde Dorpskerk, tot het dak weer gerepareerd was.

Op deze foto (rechts) is ook het voormalige kantoor van de boerenleenbank (Rabobank) aan de Amsterdamse weg 2-4 te zien dat destijds moet wijken...  voor de toenmalige verbereding van de A9.

Ook nu staat weer een verbreding van de A9 op de planning: die verbreding zal onder andere ten koste gaan van de pastorie naast de Annakerk.

Beeld: Gemeentarchief Amstelveen, E. Verheijen


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.