Archief Gemeente Amstelveen [E.Verheijen]

Amstelveen van voorheen (181)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 181 gaan we - op deze stormachtige dag - terug naar 1976 toen tijdens een zware storm het dak van de Annakerk eraf waaide.

De foto is afkomstig uit het archief van gemeente Amstelveen. De storm in 1976 was een hevige (klik hier voor meer informatie) en veroorzaakte veel schade in grote delen van het land.

Door de dakschade kon de Annakerk destijds tijdelijk niet gebruikt worden en moesten kerkgangers uitwijken naar de Hervormde Dorpskerk, tot het dak weer gerepareerd was.

Op deze foto (rechts) is ook het voormalige kantoor van de boerenleenbank (Rabobank) aan de Amsterdamse weg 2-4 te zien dat destijds moet wijken...  voor de toenmalige verbereding van de A9.

Ook nu staat weer een verbreding van de A9 op de planning: die verbreding zal onder andere ten koste gaan van de pastorie naast de Annakerk.

Beeld: Gemeentarchief Amstelveen, E. Verheijen


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.