H. Tusveld

Amstelveen van voorheen (186)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 186 een oude foto van de Beneluxbaan met het zicht richting Ouderkerkerlaan.

Deze foto stamt uit begin jaren 70: er stond nog geen boom, de bebouwing was gematigd en ook lag er nog geen trambaan in het midden van de Beneluxbaan.

Op de achtergrond zijn de torens van de Meander te zien, mede omdat het zicht op deze foto nog niet beperkt wordt door het later gebouwde kolossale oud-KPMG-hoofdkantoor (De Bovenlanden) en het Zwitserleven-gebouw: die stonden er nog niet. Rechts in het midden het viaduct Ouderkerkerlaan. 

Oproep: oude foto's welkom
Wij kregen deze leuke foto opgestuurd van H. Tusveld. Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

 


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.