Plein 60, Herman Tusveld

Amstelveen van voorheen (188)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 188 een straatbeeld uit 1980 van winkelcentrum Plein 60.

Deze foto komt uit het archief van Herman Tusveld. Op deze foto is rechts Peek & Cloppenburg te zien en veel Amstelveners zullen ook Witteveen (links) nog kennen.

Rechts achter is ook de bekende recalemezuil van destijds te zien - en natuurlijk waren ook de etalages (midden) een bekend gegeven. Als je goed kijkt zie je rechtsonder door de etalage het beroemde Amstelveense beeld Het Zwijntje staan.

Oproep: oude foto's welkom
Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 10:47

Druk op Amstelveense noodopvang neemt toe; scholen bereiden zich voor op Britse variant

Amstelveen - Hoewel op dit moment de situatie nog houdbaar is op scholen en bij opvangorganisaties in Amstelveen, meldt de gemeente dat de druk op de noodpvang toeneemt, groepen vol dreigen te raken en het lastiger wordt om de noodopvang te bemensen. Daarbij bereiden scholen zich voor op de Britse corona-variant.