Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (192)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 192 een foto van Koningsdag 2014 in Amstelveen, met het bezoek van de koninklijke familie.

Het was de eerste Koningsdag en Amstelveen kreeg de primeur van het koninklijk bezoek.

Aanvankelijk zou koningin Beatrix in 2013 Amstelveen al bezoeken tijdens Koninginnedag, maar omdat de viering een ander karakter had gekregen door de in januari 2013 aangekondigde troonwisseling per 30 april 2013 ging dat feestje niet door, overigens tot verdriet van burgemeester Jan van Zanen die dolgraag Beatrix in Amstelveen had ontvangen.

De goedmaker kwam op Koningsdag 2014: duizenden oranjefans togen die dag (zaterdag 26 april) naar Amstelveen om een glimp van de koninklijke familie op te vangen. Jan van Zanen was toen echter net vertrokken naar Utrecht; Fred de Graaf kreeg de eer als waarnemend burgemeester van Amstelveen (er was ook nog even gedoe rond een koninklijk billenincident)

Het Stadsplein was die dag een feestelijke en kleurig aangeklede feestlocatie. Meer dan 150 journalisten uit binnen- en buitenland deden verslag van het Koninklijk bezoek aan Amstelveen; 1,7 miljoen mensen keken naar de live-uitzendig van de NOS. Amstelveen investeerde een kleine 4 ton in de oranje feestdag.

De koninklijke familie trok op Koningsdag 2014, naast Amstelveen, ook naar De Rijp. 

Oproep: oude foto’s van Amstelveen welkom
Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.