Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (192)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 192 een foto van Koningsdag 2014 in Amstelveen, met het bezoek van de koninklijke familie.

Het was de eerste Koningsdag en Amstelveen kreeg de primeur van het koninklijk bezoek.

Aanvankelijk zou koningin Beatrix in 2013 Amstelveen al bezoeken tijdens Koninginnedag, maar omdat de viering een ander karakter had gekregen door de in januari 2013 aangekondigde troonwisseling per 30 april 2013 ging dat feestje niet door, overigens tot verdriet van burgemeester Jan van Zanen die dolgraag Beatrix in Amstelveen had ontvangen.

De goedmaker kwam op Koningsdag 2014: duizenden oranjefans togen die dag (zaterdag 26 april) naar Amstelveen om een glimp van de koninklijke familie op te vangen. Jan van Zanen was toen echter net vertrokken naar Utrecht; Fred de Graaf kreeg de eer als waarnemend burgemeester van Amstelveen (er was ook nog even gedoe rond een koninklijk billenincident)

Het Stadsplein was die dag een feestelijke en kleurig aangeklede feestlocatie. Meer dan 150 journalisten uit binnen- en buitenland deden verslag van het Koninklijk bezoek aan Amstelveen; 1,7 miljoen mensen keken naar de live-uitzendig van de NOS. Amstelveen investeerde een kleine 4 ton in de oranje feestdag.

De koninklijke familie trok op Koningsdag 2014, naast Amstelveen, ook naar De Rijp. 

Oproep: oude foto’s van Amstelveen welkom
Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

112 gisteren 22:57

Vechtpartij in Middenhoven; jongeren op de vuist

Amstelveen - In de wijk Middenhoven in Amstelveen Zuid is zondagavond een grote vechtpartij uitgebroken, waarbij tientallen jongeren waren betrokken. De politie is met veel eenheden in de wijk en zette ook hondengeleiders in.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:59

Amstelveen van voorheen (203)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 203 een foto van het bankgebouw op de hoek van de Middeldorpstraat en de Dorpsstraat.

Algemeen gisteren 09:45

Weer enorme rotzooi in bos na nachtelijke lachgasfeestjes

Amstelveen - Opnieuw zijn flinke hoeveelheden afval aangetroffen in het Amsterdamse bos. Wandelaars troffen vanmorgen onder andere in de omgeving van de Zonneweide grote hoeveelheden lege lachgasballonnen en ander afval aan.

Algemeen 11 jul. 2020 19:45

Amstelveen valt op in onderzoek naar Toeristenbelasting

Amstelveen - Waar het mislopen van Toeristenbelasting door de coronacrisis voor veel Nederlandse gemeenten een enorme financiële aderlating blijkt, valt Amstelveen op doordat er dit jaar niet minder, maar juist meer toeristenbelasting binnen zou komen dan vorig jaar. Hoe zit dat precies?

112 11 jul. 2020 07:51

Overwerk politie door boerenprotest; inclusief nachtelijke achtervolging

Amstelveen - De politie in de regio heeft gisterenavond en afgelopen nacht aardig wat te stellen gehad met protesterende boeren die rondreden met trekkers. Eén bestuurder van een trekker weigerde vannacht te stoppen voor de politie en kon pas na een achtervolging door diverse eenheden worden staande gehouden.

Algemeen 10 jul. 2020 15:45

Vernieuwde speelplaats voor Westwijk

Amstelveen - Aan de Malandolaan in Westwijk heeft wethouder Floor Gordon (Openbare Ruimte, D66) vrijdagmiddag samen met kinderen uit de buurt de compleet gerenoveerde speelplaats aldaar officieel geopend.