Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (194)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 194 een foto van de vroegere bioscoop in het Oude Dorp van Amstelveen: Concordia.

Nu de plannen voor de nieuwe bioscoop in het Stadshart Amstelveen onzeker zijn geworden (zie hier) door de corona-crisis, zocht verzamelaar Evert Zuiderent deze foto uit. In de voormalige Amstelveense bios werden alle topfilms van die gedraaid. Een van de topfilms begin jaren 60 was 'The Guns of Navarone', een kassahit.

Deze foto stamt ook uit begin jaren '60. Links op de foto is de toenmalige snackbar 'Karina' te zien (daarvoor zat er de viswinkel van Jongkind). Al heel wat jaartjes zit Ganymedes, een begrip op het gebied van optische instrumenten, in het voormalige snackbarpand. Ook beroemd in het Oude Dorp was Cafetaria Pel.

Het gebouw van Concordia werd rond 1965 gesloopt. Pas in de jaren '70 kwam er een nieuwe bioscoop in Amstelveen: Oscar. Die werd in de jaren 90 weer vervangen voor Cinema Amstelveen (onderdeel van Schouwburg Amstelveen). De plannen voor een nieuwe Pathé-bioscoop staan even in de ijskast vanwege de corona-crisis.

Oproep: oude foto’s van Amstelveen welkom
Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).