Archief Evert-Zuiderent

Amstelveen van voorheen (195)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 195 een 105-jaar (!) oude foto van de Dorpsstraat.

De foto is gemaakt in 1915. Rechts op de foto is het toenmalige café 'Het Dorstige Hert' te zien (thans Brasserie 't Hert). Het café werd vroeger geëxploiteerd door de Erven Werkhoven.Dit waren twee zusters.

Naast het café was een houten stal, die werd gebruikt door de bezoekers, die het café bezochten met paard en wagen. Ook kerkgangers, die met paard en wagen kwamen konden gebruik maken van deze stal.

De foto is in bezit van verzamelaar Evert Zuiderent: hij wilde deze foto graag laten zien omdat de Dorpsstraat binnenkort autoluw wordt gemaakt. Auto's zijn straks niet meer welkom in de oudste straat van Amstelveen.

Oproep: oude foto’s van Amstelveen welkom
Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.