Gemeente Amstelveen

Amstelveen van voorheen (2)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze tweede aflevering een overzicht van het Oude Dorp van Amstelveen, meer dan honderd jaar geleden.

Bijgaande 'luchtfoto' stamt uit 1900 en is afkomstig uit het historische archief van gemeente Amstelveen. De foto is destijds gemaakt door een medewerker van de gemeente: vanuit de toren van het toenmalige raadhuis van Amstelveen (Nieuwer-Amstel).

Te zien zijn de daken van de huizen aan de Dorpsstraat, met rechts achter de kerk. Uit heel veel meer dan dit bestond Amstelveen destijds niet.  Rond het dorp was geen bebouwing.

Gemeente-archief
Gemeente Amstelveen heeft circa 7000 historische foto’s uit de kelders van het gemeentehuis laten digitaliseren en voorzien van tekstuele informatie. De foto’s zijn in de loop der jaren gemaakt door medewerkers in dienst van de gemeente en worden in februari 2017 voor iedereen toegankelijk via een beeldbank. Dit is één van de foto’s.

Klik hier voor de eerste aflvering van Amstelveen van voorheen.

Oproep
Heeft u wellicht nog oude Amstelveense foto’s in een schoenendoos liggen die meer aandacht verdienen? AmstelveenZ laat ze, mits rechtenvrij, graag zien via de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’. Dat kunnen eventueel ook foto’s zijn uit de jaren ’80 of ’90, of natuurlijk daarvoor. Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar info@amstelveenz.nl  


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws