Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (201)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 201 een foto van het voormalige zwembad De Poeloever.

Deze week werd bekend dat gemeente Amstelveen het huidige zwembad De Meerkamp wil uitbreiden met een extra binnenbad: dat betekent geen nieuw zwembad voor Amstelveen, terwijl veel Amstelveners vermoedelijk stiekem hadden gehoopt dat De Poeloever weer terug zou worden gebouwd.

Het legendarische buitenzwembad werd op 14 juli 1951, toen nog onder de naam Lucas Pesiebad, geopend aan de Badlaan (naast De Poel). Aanvankelijk bestond het bad uit natuurwater. Deze prentbriefkaart stamt uit 1955.

In 1994 was het einde verhaal voor De Poeloever: het nieuwe zwembad De Meerkamp, dat ook alweer een kwart eeuw bestaat, moest met een gecombineerd binnen- en buitenbad de oude zwembaden De Poeloever en Het Keerpunt doen vergeten.

Oude foto’s welkom

Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Wil je verder terugkijken? Klik op deze link voor alle 200 voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.