Van Poelgeest BMW en Mini

Amstelveen van voorheen (206)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 206 een foto van de voormalige locatie van BMW-dealer Van Poelgeest, toen deze nog in het hart van het Oude Dorp was gevestigd, met tankstation.

Wij kregen deze foto van Laurens Kant van Van Poelgeest BMW en Mini. De autodealer, met heel veel Amstelveense klanten, is net naar een geheel nieuw pand verhuisd aan de Burgemeester Colijnweg (zichtbaar vanaf Rijksweg A9).

Rijke historie

Van Poelgeest heeft een zeer rijke historie in Amstelveen: de autodealer voert sinds 1952 het merk BMW, maar was al veel eerder actief op wielen. In 1920 startte M. van Poelgeest een succesvol taxi- en autoverhuurbedrijf, gevolgd door een grote autobusonderneming. Van Poelgeest bezat talloze bussen en voertuigen. Het bedrijf was destijds cruciaal voor het personenvervoer tussen onder andere Amstelveen, Amsterdam en Schiphol.

Op deze ingestuurde (fraaie) foto is het oude garage-terrein van H. van Poelgeest te zien, met op de voorgrond het voormalige tankstation (Shell) en daarachter de showroom annex werkplaats. Liefhebbers van oldtimers zullen vooral de diverse BMW’s op de foto opvallen.

Rechtsachter is het oude Raadhuis van Amstelveen te zien. De vernieuwingsdriften van de gemeente in de jaren 70 en 80 maakte dat Van Poelgeest uit het centrum van het Dorp vertrok, om plaats te maken voor (nieuwe) woningen en panden: op de bewuste plek werd Tempelhof gebouwd na een grondige sanering van het terrein. Van Poelgeest kreeg een vestiging aan de Colijnweg, waar de afgelopen twee jaar een splinternieuw pand werd gebouwd.

Oude foto’s welkom

Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding. We bedanken Van Poelgeest BMW en Mini  voor het inzenden van de foto van deze week!

Wil je verder terugkijken? Klik op deze link voor meer dan 200 voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen gisteren 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.  

112 gisteren 11:12

Canta en auto in botsing

Amstelveen - Aan de Camera Obscuralaan in de wijk Bankras zijn donderdagochtend een personenauto en een Canta op elkaar gebotst.