Van Poelgeest BMW en Mini

Amstelveen van voorheen (206)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 206 een foto van de voormalige locatie van BMW-dealer Van Poelgeest, toen deze nog in het hart van het Oude Dorp was gevestigd, met tankstation.

Wij kregen deze foto van Laurens Kant van Van Poelgeest BMW en Mini. De autodealer, met heel veel Amstelveense klanten, is net naar een geheel nieuw pand verhuisd aan de Burgemeester Colijnweg (zichtbaar vanaf Rijksweg A9).

Rijke historie

Van Poelgeest heeft een zeer rijke historie in Amstelveen: de autodealer voert sinds 1952 het merk BMW, maar was al veel eerder actief op wielen. In 1920 startte M. van Poelgeest een succesvol taxi- en autoverhuurbedrijf, gevolgd door een grote autobusonderneming. Van Poelgeest bezat talloze bussen en voertuigen. Het bedrijf was destijds cruciaal voor het personenvervoer tussen onder andere Amstelveen, Amsterdam en Schiphol.

Op deze ingestuurde (fraaie) foto is het oude garage-terrein van H. van Poelgeest te zien, met op de voorgrond het voormalige tankstation (Shell) en daarachter de showroom annex werkplaats. Liefhebbers van oldtimers zullen vooral de diverse BMW’s op de foto opvallen.

Rechtsachter is het oude Raadhuis van Amstelveen te zien. De vernieuwingsdriften van de gemeente in de jaren 70 en 80 maakte dat Van Poelgeest uit het centrum van het Dorp vertrok, om plaats te maken voor (nieuwe) woningen en panden: op de bewuste plek werd Tempelhof gebouwd na een grondige sanering van het terrein. Van Poelgeest kreeg een vestiging aan de Colijnweg, waar de afgelopen twee jaar een splinternieuw pand werd gebouwd.

Oude foto’s welkom

Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding. We bedanken Van Poelgeest BMW en Mini  voor het inzenden van de foto van deze week!

Wil je verder terugkijken? Klik op deze link voor meer dan 200 voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.