Handweg, 1961 [Archief Evert Zuiderent]

Amstelveen van voorheen (212)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 212 een oude foto van de Handweg, met rechts de flats van de Populierenlaan nog  in aanbouw.

Deze foto komt uit 1961. In het midden van de foto is op de achtergrond nog de Handwegkerk te zien. Hoewel de kerk inmiddels is vervangen voor nieuwe appartementen, is de gevel van de Handwegkerk behouden gebleven.

Handweg - Hand naar Leiden

De Handweg heette vroeger de ‘Hand naar Leiden’. Deze vroegere naam werd ontleend aan een verkeersbord  in de vorm van een hand, die de richting naar Leiden aanwees.

Langs de Handweg liep vroeger de Ringvaart van de Bovenkerkerpolder. De boerderijen aan de Ringvaart waren via bruggen te bereiken. Enkele namen van deze boerenhofsteden waren Weltevreden, Bijdorp en Hoop doet Leven.

Begin jaren '60 maakten de boerderijen plaats voor de flatgebouwen.

Oude foto’s welkom

Deze foto komt uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent. Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding. 

Wil je verder terugkijken? Klik op deze link voor meer dan 200 voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.