Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

Deze foto is genomen op het punt waar vandaag de dag nog altijd Juwelier Peereboom (links) en Van Kerkwijk Piano’s (rechts) zijn gevestigd. Opvallend op deze foto, in vergelijking tot de situatie vandaag, is natuurlijk dat er geen auto te zien is en dat de bomen langs de Amsterdamseweg nog jong zijn.

Kweekschool Leger des Heils

Op deze foto kijken we in de richting van de voormalige kweekschool van het Leger des Heils; in de verte zie je nog de klok op de hoge toren van het prachtige gebouw van weleer, dat begin deze eeuw met de grond gelijk werd gemaakt om plaats te maken voor een luxe appartementencomplex.

Oude foto’s welkom

Deze foto komt uit het archief van Evert Zuiderent. Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding. 

Wil je verder terugkijken? Klik op deze link voor meer dan 200 voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:46

Amstelveen van voorheen (218)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 218 een oude prentbriefkaart van de luchthaven waar Amstelveen in economische zin zoveel aan te danken heeft: Schiphol.