Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (217)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 217 een prentbriefkaart van het Amstelveense winkelcentrum (Plein 60) met daarop de HEMA en Perry van der Kar.

Deze prentbriefkaart komt uit 1967. Toch wel een leuk detail is dat beide winkels vandaag de dag nog steeds op het winkelcentrum zijn gevestigd. Perry van der Kar weliswaar onder een ander naam: de sportzaak werd in 1978 tot Perry Sport gedoopt na een overname van onder andere Sporthuis Centrum.

Ondanks een faillissement in 2016 is Perry Sport nog altijd in Stadshart Amstelveen te vinden (Binnenhof) omdat de sportketen een doorstart wist te maken onder de vlag van JD Sports.

Op deze mooie overzichtsfoto (parkeren voor de deur) is ook te zien dat de HEMA destijds een opmerkelijk lange etalage had. Op de achtergrond zijn drie flats van de Meander te zien.

Oude foto’s welkom

Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding. 

Wil je verder terugkijken? Klik op deze link voor meer dan 200 voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Winkels vandaag 10:00

Nieuw op Kostverlorenhof: Aziatische delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Nog slechts enkele dagen wachten en dan zal delicatessenzaak MayVy haar deuren openen. Op 30 oktober komt wethouder Floor Gordon de winkel officieel openen. Eigenaresse Willow Le nodigt Amstelveners uit om op 30 en 31 oktober de nieuwe winkel te komen ervaren middels een heerlijke proeverij van Aziatische gerechten.

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.