Firma Netjes

Amstelveen van voorheen (22)

AMSTELVEEN –

 AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze 22e aflevering:  een foto van de Van der Hooplaan uit de jaren '60.

De winkelstrip is vandaag de dag een geliefde boodschappenlocatie voor veel Amstelveners, vanwege het grote aantal speciaalzaken.

Bijgaande foto uit de jaren '60 is van de firma Netjes en laat (naast een rustig straatbeeld)  zien dat destijds de Raiffeisenbank op de plek van de huidige Rabobank was gevestigd. Raiffeisen, vernoemd naar de Duitse burgemeester Friedrich Wilhelm Raiffeisen, was  de grondlegger van het coöperatieve landbouwkrediet. Naar zijn voorbeeld richtten de eerste Nederlandse lokale banken al in 1898 twee overkoepelende organisaties op: de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank in Utrecht en de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank in Eindhoven. In 1972 fuseerden de twee centrale organisaties tot Rabobank Nederland.

Ook de SPAR was destijds al vertegenwoordigd aan de Van der Hooplaan en ook zien we op de winkelgevel de letters van Blokland. Het appartementencomplex is van de firma Netjes en recent totaal gerenoveerd. Ook opent op korte termijn een supermarkt aan de Van der Hooplaan.

Volgens een lezer moet de foto uit omstreeks 1962 stammen: 'Ik heb van af november 1959 in een flat aan de Lindenlaan gewoond en toen wij daar kwamen wonen was de overkant van de straat nog helemaal onbebouwd. Deze foto is van een latere datum na 62 of later genomen. De Volkswagen Variant station is pas van af 1962 geproduceerd. De flats aan de Van der Hooplaan waar de slager en de Posthoorn staan werden op dat moment gebouwd of waren net klaar.'

 

Heb jij ook een oude foto van Amstelveen die je terug wilt zien in de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.