Ansichtkaart Rembrandtweg vanaf Plein 1960

Amstelveen van voorheen (223)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 223 weer eens een fraaie ansichtkaart van Plein 1960, genomen in de richting van de Rembrandtweg.

Oude plaatjes van Plein 1960 roepen steevast goede herinneringen op bij Amstelveners. Dit is natuurlijk ook een prachtige: genomen vanaf de grote toenmalige parkeerplaats is rechts is de C&A te zien (nog steeds gevestigd op dezelfde plek) en links is de winkel van Capi Lux te bewonderen. In het midden het herkenbare winkelstraatgedeelte van de Rembrandtweg.

Oude foto’s van Amstelveen welkom

De plaat van deze week werd ingezonden door Yvonnen en ook historisch verzamelaar Evert Zuiderent heeft deze ansichtkaart in zijn collectie. Heb jij eventueel een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.  Wil je verder terugkijken? Klik op deze link voor meer dan 200 voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:00

Avondklok: Amstelveen by night (1)

Amstelveen - Nu de avondklokperiode is ingegaan deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. In deze eerste aflevering: het kunstwerk dat niet meer zo prominent aanwezig is in het centrum van Amstelveen, maar dat natuurlijk nog steeds in Amstelveen staat: dat we het niet vergeten :-) Der Bogen in de Stadstuinen.

112 gisteren 13:50

Gewonde bij botsing op Handweg

Amstelveen - Bij een botsing tussen twee personenwagens op de Handweg in Amstelveen is zaterdagmiddag een persoon gewond geraakt.

112 gisteren 10:31

Nachtelijke slooptocht groep jongeren komt hard aan in Oude Dorp

Amstelveen - Ondernemers en bewoners in het Oude Dorp van Amstelveen zijn verbolgen over de slooptocht die afgelopen nacht in de Stationsstraat en Dorpsstraat werd gehouden. Een groep van circa 6 tot 8 jongeren zou volgens diverse getuigen verantwoordelijk zijn voor het ingooien van meerdere ramen van winkels en voertuigen en het plegen van vernielingen.

Algemeen gisteren 09:19

Bizarre slooptocht door Oude Dorp Amstelveen

Amstelveen - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn talloze ramen ingegooid en vernielingen gepleegd in het Oude Dorp van Amstelveen. Veel winkeliers zijn de dupe.