Bart Gerritsen

Amstelveen van voorheen (229)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 229 een oude foto van een bekende Amstelveense buslijn medio jaren 80.

Wij kregen deze fraaie foto aangeleverd door Bart Gerritsen, die deze kiek in 1985 maakte vanaf het balkon van zijn ouderlijk huis aan de Johannes Calvijnlaan.

Te zien is Lijn 173 die via de Maarten Lutherweg onderweg is naar het Amstelstation in Amsterdam. Het betreft de voor die tijd herkenbare (dubbele) bussen van Centraal Nederland, die ook voor de beroemde buslijn 67 werden ingezet.

Heb jij goede herinneringen aan deze buslijn? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ!

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij wellicht, net als Bart Gerritsen, een leuke oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding (indien gewenst). 


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.