Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (242)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 242 een oude ansichtkaart van het Oude Dorp in Amstelveen.

Deze ansichtkaart toont de Dorpsstraat (met rechts de Stationsstraat) in 1934: een prachtig (autovrij) plaatje, waarop onder andere links het in de jaren 60 gesloopte ‘Huis met de Kogel’ is te zien.

Naast dat huis was een straatje dat leidde naar de Wilhelminaschool, die tot 1955 in het Oude Dorp was gevestigd. En let ook op de oude pomp van Texaco (links) die op de stoep stond.

Achter in het midden is de toren van de Annakerk te zien en rechts op de hoek kennen we vandaag de dag als het pand waar Café Het Wapen is gevestigd. Daar zat vanaf de jaren 40 kruidenierswinkel ‘De Toekomst’ van de familie Valkier, maar het pand had in de loop der jaren meer bestemmingen.

Helemaal rechts is nog net het hoekje te zien van het pand te zien waar nu lunchroom La Gare zit, maar destijds zat er een houtwarenwinkel gevestigd.

Mooi detail is ook het ANWB-bord dat ook de richting en afstand naar Utrecht, Abcoude Ouderkerk 4 aanwijst.

Historie Amstelveen

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij ook een leuke oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 17:08

Reminder: morgen zijn de flitspalen actief op kruising N201/N231

Amstelveen - Met het gegeven dat twee nieuwe flitspalen op de kruising N201/N231 tussen Amstelveen en Aalsmeer op vrijdag 7 mei 2021 actief worden, attendeert het regionale verkeershandhavingsteam van de politie weggebruikers er nog maar eens op goed op de snelheid en op de kleur van het verkeerslicht te letten.

112 gisteren 14:54

Forse toename van binnenbranden in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal binnenbranden waarbij de brandweer in Amstelveen in actie moest komen, is vorig jaar ten opzichte van een jaar eerder behoorlijk gestegen. In 'coronajaar' 2020 rukte de brandweer liefst 38 keer uit voor een binnenbrand.

Algemeen gisteren 11:56

Bevrijdingsvuurloop Amstelveen mogelijk nieuwe traditie

Amstelveen - Om het bevrijdingsvuur in deze bijzondere tijd brandend te houden organiseerde Stichting Amstelveen Oranje gisteren in samenwerking met Amstelveen Sport en AV Startbaan een (sterk aangepaste) Bevrijdingsvuurloop.

Politiek gisteren 11:30

D66 Amstelveen: wachttijd in het AZC maximaal benutten voor inburgering

Amstelveen - Asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) moeten zoveel als mogelijk op het AZC al starten met inburgeringstrajecten, in plaats van pas als zij in Amstelveen wonen. Dit heeft D66 Amstelveen met unanieme steun van de gemeenteraad verankerd in het Amstelveens inburgeringsbeleid. 

Algemeen gisteren 10:13

Verhalenwedstrijd Begraafplaats Zorgvlied: ‘Vol Liefde’

Amstelveen - In het kader van het Weekend van de Begraafplaats van vrijdag 28 tot en met en zondag 30 mei 2021 organiseert de Amstelveense begraafplaats Zorgvlied een verhalenwedstrijd onder de noemer 'Vol Liefde'.