Teus Bronk

Amstelveen van voorheen (245)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 245 een foto met links een deel van het herdenkingsmonument aan de Amsterdamseweg en op de achtergrond de aanbouw van het KLM-hoofdkantoor.

Wij kregen deze bijzondere diafoto toegestuurd door Teus Bronk, met daarbij een foto van zijn ouderlijk huis dat vroeger op de plek tegenover het monument stond (zie foto 2).

dia_ouderlijk_huis_teus_bronk2 (1).jpg

Op het huis prijkte een wit bordje met de tekst ‘Verse eieren van eigen bedrijf’, zo weet Teus Bronk te vertellen.

Op het standpunt van de fotograaf is het KLM-hoofdkantoor zoals op de bovenste foto vandaag de dag niet meer goed te zien door de begroeiing langs de Amsterdamseweg: een bijzonder plaatje dus.

Op 4 mei 2021 wordt vanwege corona geen openbare herdenkingsbijeenkomst bij het monument gehouden zoals gebruikelijk.

Historie Amstelveen

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij ook een leuke oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding. Deze komt uit het archief van gemeente Amstelveen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 17:08

Reminder: morgen zijn de flitspalen actief op kruising N201/N231

Amstelveen - Met het gegeven dat twee nieuwe flitspalen op de kruising N201/N231 tussen Amstelveen en Aalsmeer op vrijdag 7 mei 2021 actief worden, attendeert het regionale verkeershandhavingsteam van de politie weggebruikers er nog maar eens op goed op de snelheid en op de kleur van het verkeerslicht te letten.

112 gisteren 14:54

Forse toename van binnenbranden in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal binnenbranden waarbij de brandweer in Amstelveen in actie moest komen, is vorig jaar ten opzichte van een jaar eerder behoorlijk gestegen. In 'coronajaar' 2020 rukte de brandweer liefst 38 keer uit voor een binnenbrand.

Algemeen gisteren 11:56

Bevrijdingsvuurloop Amstelveen mogelijk nieuwe traditie

Amstelveen - Om het bevrijdingsvuur in deze bijzondere tijd brandend te houden organiseerde Stichting Amstelveen Oranje gisteren in samenwerking met Amstelveen Sport en AV Startbaan een (sterk aangepaste) Bevrijdingsvuurloop.

Politiek gisteren 11:30

D66 Amstelveen: wachttijd in het AZC maximaal benutten voor inburgering

Amstelveen - Asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) moeten zoveel als mogelijk op het AZC al starten met inburgeringstrajecten, in plaats van pas als zij in Amstelveen wonen. Dit heeft D66 Amstelveen met unanieme steun van de gemeenteraad verankerd in het Amstelveens inburgeringsbeleid. 

Algemeen gisteren 10:13

Verhalenwedstrijd Begraafplaats Zorgvlied: ‘Vol Liefde’

Amstelveen - In het kader van het Weekend van de Begraafplaats van vrijdag 28 tot en met en zondag 30 mei 2021 organiseert de Amstelveense begraafplaats Zorgvlied een verhalenwedstrijd onder de noemer 'Vol Liefde'.